Ontslag

Rechtsgebied

Er zijn verschillende soorten ontslag. Zo kan een werknemer zelf ontslag nemen, kunnen partijen met wederzijds goedvinden uit elkaar gaan, of kan er bijvoorbeeld sprake zijn een ontslagprocedure wegens ziekte of disfunctioneren. Er kan voor een ontslag bijvoorbeeld toestemming van de kantonrechter of van het UWV benodigd zijn. In alle gevallen is het van belang om u goed te laten adviseren en eventueel te laten bijstaan in een procedure.

Een zeer ingrijpende vorm van ontslag, is het ontslag op staande voet. Hierbij heeft de werknemer van de één op de andere dag geen werk en inkomen meer. Ook heeft de werknemer bij een ontslag op staande voet geen recht op een WW-uitkering van het UWV. Aan een geldig ontslag op staande voet kleven derhalve een aantal strenge eisen. Zo moet er onder meer sprake zijn van een dringende reden en moet het ontslag direct zijn gegeven nadat het feit is geconstateerd door de werkgever.

Bent u op staande voet ontslagen of vindt u dat er een reden is waarom uw werknemer op staande voet moet worden ontslaan? Dan is het verstandig om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met één van onze advocaten.

waarom borsch advocatuur

Waarom Borsch Advocatuur?

 

Betrokken

Heeft u een probleem? Dan staan de medewerkers van Borsch Advocatuur graag voor u klaar. Al onze medewerkers zetten net dat ene stapje extra en streven naar de best mogelijke uitkomst voor uw zaak. Het met verve en enthousiasme adviseren en bijstaan van onze cliënten, staat bij ons hoog in het vaandel.

Deskundig

Wat zijn de feiten en hoe is uw persoonlijke situatie? Met verstand van zaken, met creativiteit en door de nodige ervaring, zijn onze advocaten in staat om u volledig en deskundig te adviseren. Bij Borsch Advocatuur staat uw belang altijd centraal en het helpen van cliënten bij de problemen die zijn ondervinden is onze absolute prioriteit.

Helder

Voor een optimaal resultaat in uw zaak is helderheid en duidelijke communicatie van belang. Bij Borsch Advocatuur is het uitgangspunt dat u te allen tijden en op ieder vlak, weet waar u aan toe bent.

Juridisch advies?
Stuur een bericht.

Het helpen van klanten bij de problemen die zij ondervinden heeft de absolute prioriteit. Of het nu particuliere of zakelijke klanten zijn, de klant staat altijd centraal.

© 2023 Borsch Advocatuur | KvK 58458344
Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring