Huurrecht

Rechtsgebied

Huurrecht bij Borsch Advocatuur

Het huurrecht betreft alle regels op het gebied van huur. Huur is de overeenkomst waarbij de verhuurder de verplichting op zich neemt om aan de huurder een zaak of een gedeelte daarvan in gebruik te geven en de huurder verbindt zich vervolgens tot een tegenprestatie, het betalen van huur. Als aan beide voorwaarden is voldaan, dan is er sprake van een huurovereenkomst en zijn de regels van het huurrecht van toepassing. Vaak denkt men bij huurrecht aan de verhuur van huizen of kamers, maar het huurrecht is ook van toepassing op het huren van een fiets of een auto. Wij staan zowel de verhuurder als de huurder bij.

De positie van de huurder wordt door de wet beschermd. Een huurder van een woonruimte kan bijvoorbeeld niet zo maar zijn huis uit worden gezet. De verhuurder mag de huurovereenkomst van woonruimte alleen in een aantal beperkte gevallen beëindigen.

Wij kunnen u adviseren over allerlei huurrechtelijke kwesties. Zo kunnen we u begeleiden bij het opstellen of controleren van een huurovereenkomst en u adviseren bij een verzoek tot verlaging van de huurprijs of achterstallig onderhoud. Ook kunnen we procedures voor u opstarten zoals bijvoorbeeld een procedure tot ontbinding van het huurcontract.

 

Huurovereenkomst

De afspraken die een verhuurder en een huurder maken over onder meer de duur, de prijs en het gehuurde, worden vastgelegd in een huurovereenkomst. Er bestaat een verschil tussen de particuliere verhuur en de zakelijke verhuur.

Wij kunnen u als verhuurder ondersteunen bij het opstellen van een goede en volledige huurovereenkomst die voldoet aan de wet. Daarnaast kunnen wij voor huurders de huurovereenkomst beoordelen. Het is hierbij van belang dat de afspraken die zijn vastgelegd in uw huurovereenkomst tot op elk detail kloppen. Hierdoor voorkomt u eventuele problemen of misverstanden in de toekomst.

 

Huurgeschillen

Ook adviseren wij over huurgeschillen en zo nodig zullen wij hij hierover procederen en wanneer u in een procedure bent betrokken, dan kunnen wij hier namens u verweer tegen voeren.

Voorbeelden van huurgeschillen zijn:

  • u bent verhuurder en de huurder betaalt zijn huur niet;
  • u wilt de huurovereenkomst opzeggen;
  • het pand dat u huurt vertoont mankementen, maar de verhuurder weigert dit te verhelpen;
  • overlastgedragingen van de huurder.

 

Onderverhuur

U bent onderverhuurder van een woning wanneer u de woning niet zelf bewoond maar verhuurt aan een andere huurder. Hierdoor ontstaan er twee huurovereenkomsten. Eén tussen de eigenaar van het pand en de huurder en één tussen de huurder en de onderhuurder.

Het is niet in alle gevallen mogelijk om als huurder het pand onder te verhuren. Dit is alleen mogelijk wanneer er hiervoor toestemming is van de verhuurder. Indien een huurder de wet overtreedt door toch – zonder toestemming van de verhuurder – de woonruimte onder te verhuren, dan kan hij mogelijk worden geconfronteerd met een ontbinding van de hoofdhuurovereenkomst.

 

Advocaat nodig

Zorg ervoor dat u tijdig een advocaat huurrecht inschakelt. Hierdoor kunt u onaangename verrassingen, extra kosten of andere negatieve aspecten voorkomen.

Is het uitgelopen op een conflict of loopt er reeds een procedure? Onze advocaat kijkt graag naar uw zaak om uw mogelijkheden, de obstakels en uw kansen te beoordelen. Op basis hiervan kunnen wij u van een advies op maat voorzien.

waarom borsch advocatuur

Waarom Borsch Advocatuur?

 

Betrokken

Heeft u een probleem? Dan staan de medewerkers van Borsch Advocatuur graag voor u klaar. Al onze medewerkers zetten net dat ene stapje extra en streven naar de best mogelijke uitkomst voor uw zaak. Het met verve en enthousiasme adviseren en bijstaan van onze cliënten, staat bij ons hoog in het vaandel.

Deskundig

Wat zijn de feiten en hoe is uw persoonlijke situatie? Met verstand van zaken, met creativiteit en door de nodige ervaring, zijn onze advocaten in staat om u volledig en deskundig te adviseren. Bij Borsch Advocatuur staat uw belang altijd centraal en het helpen van cliënten bij de problemen die zijn ondervinden is onze absolute prioriteit.

Helder

Voor een optimaal resultaat in uw zaak is helderheid en duidelijke communicatie van belang. Bij Borsch Advocatuur is het uitgangspunt dat u te allen tijden en op ieder vlak, weet waar u aan toe bent.

Juridisch advies?
Stuur een bericht.

Het helpen van klanten bij de problemen die zij ondervinden heeft de absolute prioriteit. Of het nu particuliere of zakelijke klanten zijn, de klant staat altijd centraal.

© 2023 Borsch Advocatuur | KvK 58458344
Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring