Alimentatie

Rechtsgebied

Alimentatie is een financiële uitkering voor het levensonderhoud die de minst verdienende partner van de meest verdienende partner ontvangt.

De duur van de alimentatie is afhankelijk van verschillende factoren. Per 1 januari 2020 is de Wet herziening partneralimentatie in werking getreden en wordt de duur van de partneralimentatie gelijk gesteld aan de helft van de duur van het huwelijk tot een maximum van 5 jaar. Hier zijn overigens ook uitzonderingen op van toepassing.

Ook ten aanzien van de hoogte van de alimentatie zijn er een groot aantal verschillende factoren waar rekening mee moet worden gehouden, zoals bijvoorbeeld salaris, vermogen, diverse (woon)lasten en uiteraard de behoefte van degene die alimentatie ontvangt. Voor vragen omtrent de onderhoudsverplichting en voor het (her)berekenen hiervan, kunt u uiteraard contact opnemen met één van onze advocaten.

waarom borsch advocatuur

Waarom Borsch Advocatuur?

 

Betrokken

Heeft u een probleem? Dan staan de medewerkers van Borsch Advocatuur graag voor u klaar. Al onze medewerkers zetten net dat ene stapje extra en streven naar de best mogelijke uitkomst voor uw zaak. Het met verve en enthousiasme adviseren en bijstaan van onze cliënten, staat bij ons hoog in het vaandel.

Deskundig

Wat zijn de feiten en hoe is uw persoonlijke situatie? Met verstand van zaken, met creativiteit en door de nodige ervaring, zijn onze advocaten in staat om u volledig en deskundig te adviseren. Bij Borsch Advocatuur staat uw belang altijd centraal en het helpen van cliënten bij de problemen die zijn ondervinden is onze absolute prioriteit.

Helder

Voor een optimaal resultaat in uw zaak is helderheid en duidelijke communicatie van belang. Bij Borsch Advocatuur is het uitgangspunt dat u te allen tijden en op ieder vlak, weet waar u aan toe bent.

Juridisch advies?
Stuur een bericht.

Het helpen van klanten bij de problemen die zij ondervinden heeft de absolute prioriteit. Of het nu particuliere of zakelijke klanten zijn, de klant staat altijd centraal.

© 2023 Borsch Advocatuur | KvK 58458344
Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring