Uithuisplaatsing

Rechtsgebied

Een minderjarige kan gedwongen uit huis worden geplaatst via een machtiging van de kinderrechter. Deze kinderbeschermingsmaatregel is mogelijk als dat voor de verzorging en opvoeding van de minderjarige noodzakelijk is of wanneer onderzoek naar de minderjarige nodig is.

U kunt zelf geen verzoek indienen tot uithuisplaatsing, de instanties die dit wel kunnen doen zijn de Raad voor Kinderbescherming, een Gecertificeerde Instelling en het Openbaar Ministerie.

Het verzoek wordt door de kinderrechter behandeld en u kunt zich verweren tegen dit verzoek. Het is niet verplicht dat u hiervoor een advocaat inschakelt, maar het is wel verstandig om u ook in dit geval goed te laten adviseren. Wanneer het verzoek door de kinderrechter wordt toegewezen, zal deze een machtiging verlenen voor de uithuisplaatsing.

waarom borsch advocatuur

Waarom Borsch Advocatuur?

 

Betrokken

Heeft u een probleem? Dan staan de medewerkers van Borsch Advocatuur graag voor u klaar. Al onze medewerkers zetten net dat ene stapje extra en streven naar de best mogelijke uitkomst voor uw zaak. Het met verve en enthousiasme adviseren en bijstaan van onze cliënten, staat bij ons hoog in het vaandel.

Deskundig

Wat zijn de feiten en hoe is uw persoonlijke situatie? Met verstand van zaken, met creativiteit en door de nodige ervaring, zijn onze advocaten in staat om u volledig en deskundig te adviseren. Bij Borsch Advocatuur staat uw belang altijd centraal en het helpen van cliënten bij de problemen die zijn ondervinden is onze absolute prioriteit.

Helder

Voor een optimaal resultaat in uw zaak is helderheid en duidelijke communicatie van belang. Bij Borsch Advocatuur is het uitgangspunt dat u te allen tijden en op ieder vlak, weet waar u aan toe bent.

Juridisch advies?
Stuur een bericht.

Het helpen van klanten bij de problemen die zij ondervinden heeft de absolute prioriteit. Of het nu particuliere of zakelijke klanten zijn, de klant staat altijd centraal.

© 2023 Borsch Advocatuur | KvK 58458344
Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring