Dwangakkoord

Rechtsgebied

Als een minnelijke regeling niet slaagt, omdat er enkele schuldeiser(s) niet meewerken, kan er om een dwangakkoord worden verzocht bij de rechtbank. Wanneer de weigering ‘onredelijk’ is, kan de rechtbank worden verzocht om de weigerende schuldeiser(s) te dwingen in te stemmen met de voorgestelde minnelijke schuldregeling. Een schuldenaar kan een dwangakkoord verzoeken indien één of meerdere schuldeisers zonder goede reden weigert in te stemmen met de minnelijke schuldregeling.

Een dwangakkoord wordt gelijktijdig aangevraagd met een verzoek tot toelating tot de WSNP (Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen).

De rechtbank wijst het verzoek tot oplegging van het dwangakkoord toe als de weigering van de schuldeiser(s) onredelijk is. De rechtbank maakt hierbij een belangenafweging en houdt rekening met alle omstandigheden van het geval. De rechtbank beoordeelt bijvoorbeeld of de schulden te goeder trouw zijn ontstaan en of het voorstel aan de schuldeisers ook daadwerkelijk het maximaal haalbare is.

Indien het dwangakkoord wordt opgelegd, vervalt het verzoek tot toelating van de WSNP. Bij oplegging van het dwangakkoord, worden de schuldeisers die instemming met de schuldregeling hebben geweigerd veroordeeld in de proceskosten.

Indien het dwangakkoord wordt afgewezen, kan de rechtbank de schuldenaar toelaten tot de WSNP.

waarom borsch advocatuur

Waarom Borsch Advocatuur?

 

Betrokken

Heeft u een probleem? Dan staan de medewerkers van Borsch Advocatuur graag voor u klaar. Al onze medewerkers zetten net dat ene stapje extra en streven naar de best mogelijke uitkomst voor uw zaak. Het met verve en enthousiasme adviseren en bijstaan van onze cliënten, staat bij ons hoog in het vaandel.

Deskundig

Wat zijn de feiten en hoe is uw persoonlijke situatie? Met verstand van zaken, met creativiteit en door de nodige ervaring, zijn onze advocaten in staat om u volledig en deskundig te adviseren. Bij Borsch Advocatuur staat uw belang altijd centraal en het helpen van cliënten bij de problemen die zijn ondervinden is onze absolute prioriteit.

Helder

Voor een optimaal resultaat in uw zaak is helderheid en duidelijke communicatie van belang. Bij Borsch Advocatuur is het uitgangspunt dat u te allen tijden en op ieder vlak, weet waar u aan toe bent.

Juridisch advies?
Stuur een bericht.

Het helpen van klanten bij de problemen die zij ondervinden heeft de absolute prioriteit. Of het nu particuliere of zakelijke klanten zijn, de klant staat altijd centraal.

© 2023 Borsch Advocatuur | KvK 58458344
Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring